Hội thảo phổ biến Phương pháp kiểm nghiệm của USDA

Đăng lúc: Thứ sáu - 12/07/2019 11:31 - Người đăng bài viết: admin
Trong khuôn khổ dự án hỗ trợ của Bộ Nông nghiệp Hoa Kỳ (USDA) về đào tạo nâng cao năng lực cơ quan thẩm quyền Việt Nam trong việc triển khai, áp dụng Chương trình thanh tra cá da trơn của Hoa Kỳ, Cục Quản lý chất lượng nông lâm sản và thủy sản phối hợp với Cục nông nghiệp đối ngoại (FAS), Đại học Michigan tổ chức Hội thảo phổ biến về Phương pháp kiểm nghiệm các chỉ tiêu vi sinh, hóa học trong thủy sản của USDA.

- Thời gian: từ 15-19/7/2019.
- Địa điểm: Trung tâm chất lượng nông lâm thủy sản vùng 6.

- Chuyên gia: Tiến sĩ Janie Dubois (Đại học Michigan – Hoa Kỳ).
- Thành phần tham dự: Cán bộ nhân viên các đơn vị thuộc Cục Quản lý chất lượng nông lâm sản và thủy sản.

 

WORKSHOP ON
Microbiological and chemical analysis
for Siluriformes fish and other seafood


Time Topic
Day 1 (15/7)
8:30
9:30
10:30
11:30
12:30
13:30
 
 
16:00
Microbiological analysis of catfish (and other fish and seafood)
Welcome and introductions
Review of USDA and FDA requirements for seafood safety
Bacteria of concern in seafood products
Roundtable discussion about tests currently performed at NAFIQAD
Lunch
Traditional microbiological methods Salmonella spp., E.coli, Listeria monocytogenes, Campylobacter spp., Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC)
Review of appearance of Salmonella spp cultures and common misinterpretation
Day 2 (16/7)
8:30
10:00
 
 
12:30
13:30
15:00
 
16:00
Microbiological analysis
Introduction to PCR and Realtime PCR
Common methods used for Salmonella spp., E.coli, Listeria monocytogenes, Campylobacter spp., Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) and parasites
Lunch
Validation of microbiological methods and quality management
Introduction to microbiological risk assessment and its impact on MRLs and trade
Emerging concerns about Listeria monocytogenes
Day 3 (17/7)
8:30
9:30
11:30
12:30
13:30
14:30
16:00
Chemical Residues (Dyes) and Method Validation
Introduction to dyes of concern in foodstuff
Methods of determination of dyes in fish and seafood (FDA and USDA)
Critical factors contributing cross-contamination in the analysis of dyes
Lunch
Visit of laboratory to review methods application (could be throughout the day)
Chemical method validation requirements
Emerging concerns about dyes in foodstuffs
Day 4 (18/7)
8:30
 
10:00
11:00
 
12:30
13:30
14:30
 
15:30
Chemical Residues (Antibiotics and pesticides)
Methods of determination of antibiotics in fish and seafood (FDA and USDA) (focus on LC/MS/MS)
Special concerns when measuring antibiotics and dyes in single method
Methods for screening pesticides in fish and seafood (FDA and USDA) (focus on LC/MS/MS and GC/MS/MS)
Lunch
Comparison of sample preparation procedures for their impact on recovery
Roundtable discussion about sources of errors in the measurement of antibiotic and pesticide residues
Introduction to chemical risk assessment and its impact on MRL and trade
Day 5 (19/7)
8h30 -11h30
Q&A

Đánh giá bài viết
Tổng số điểm của bài viết là: 23 trong 5 đánh giá
Click để đánh giá bài viết

Ý kiến bạn đọc

 

Hoạt động đoàn thể

Thủ tục hành chính



 
Nafiqad branch 6

Liên kết website

Thành viên

Thống kê truy cập

  • Đang truy cập: 327
  • Khách viếng thăm: 321
  • Thành viên online: 3
  • Máy chủ tìm kiếm: 3
  • Hôm nay: 46580
  • Tháng hiện tại: 1444100
  • Tổng lượt truy cập: 29399427